5.6.2017

Kanavanipuissa tapahtuneiden muutosten seurauksen asiakkailla on ollut ongelmia vastaanoton kanssa. Maksukanavia siirtyi F-nippuun. F-nippu on HD-kanavanippu, jossa lähetetään 36 kpl perustarkkuuden kanavia. Kanavanippu F:n signaali saattaa olla liian heikko. Jotkin vastaanottimet ovat hyvin tarkkoja signaalin voimakkuuden suhteen.

Myös vastaanottimien signaalin voimakkuuden prosenttilukema ei aina toimi oikein: Se voi näyttää lähes sataa prosenttia vaikka signaali olisi lähellä rajaa, jolla kuva vielä näkyy.

Tällaisissa tapauksissa on varminta kutsua ammattilainen paikalle. Signaalin mittauksella voidaan päätellä oikeat toimenpiteet. Antennin suuntaus ja vahvistuksen säätö ovat yleisiä toimenpiteitä tällaisissa tapauksisa.


Antenniverkossa tapahtuu muutos 17.5.2017, jolloin DNA:n kaikki maksukanavat siirtyvät DNA:n omaan VHF-verkkoon, jossa lähetetään pelkästään teräväpiirtolähetyksiä. Samalla Digitan verkon kanavanippu B muuttuu HD-kanavanipuksi ja siinä olevat perustarkkuuden (SD) kanavat siirtyvät Digitan muihin kanavanippuihin.

Digitan kanavanipun muutoskaavio

Muutos on verkkotoimiluvan edellyttämä.

Muutoksen jälkeen DNA:n maksukanavat eivät näy, mikäli talossasi ei ole oikein suunnattua VHF-antennia.

Taloyhtiössä pitää oikein suunnatun VHF-antennin lisäksi olla vahvistin, jolla voidaan vastaanottaa kaikki kolme VHF-kanavanippua. Monessa taloyhtiössä tilanne on se, että katolla on vanha VHF-antenni, jota on käytetty vastaanottamaan analogisia lähetyksiä Digitan/sen edeltäjän verkosta ja vahvistin on niin vanha ettei sillä voi vastaanottaa kolmea VHF-kanavanippua.

Nyt pikaisesti tarkastamaan että asia on kunnosta. AntenniWelho luonnollisesti auttaa saattamaan asian kuntoon.

 

PS: Jääkiekon MM-kista päättyy 21.5., joten ratkaisupelit voivat jäädä näkemättä.